8 GREȘELI DE EVITAT ÎN ALEGEREA BUCHETULUI DE MIREASĂ ȘI A DECORAȚIUNILOR

Decorațiuni săli și evenimente
Fiecare mireasa visează la propria nunta și își imaginează propriul decor de vis! Unele aleg să respecte o tema strictă, altele aleg decorațiunile în funcție de buget sau de culoarea preferată. Pentru un rezultat spectaculos însă, trebuie evitate câteva greșeli, asa ca m-am gândit sa scriu o postare luând în calcul experiența în acest domeniu și interacțiunea cu un număr mare de mirese. Fie ca vorbim de flori naturale sau de flori handmade, din hârtie, regulile sunt în mare aceleași și dacă se tine cont de ele, rezultatul va fi satisfăcător pentru ambele părți!
1.Nu ai încredere în persoana pe care ai ales-o pentru a-ți realiza buchetul și/sau decorațiunile pentru sală!
Încrederea în omul care lucrează sa-ți transforme ideile imaginate în realitate este foarte importantă. Cartea de vizita a realizatorului sunt chiar proiectele sale anterioare, cât și feedbackul pe care acesta l-a primit de la alți clienți cu care a interacționat. Ca mireasă, trebuie sa îți expui viziunea asupra nuntii tale foarte clar, specificând ce îți place și ce nu ai vrea sa vezi, și să asculți și părerea floristului cu privire la ideile expuse din perspectiva unui cunoscător. La rândul său, floristul este obligat sa înțeleagă foarte bine cerințele clientului și sa pună cât mai multe întrebări pentru ca rezultatul final sa fie pe placul amândurora. Cu siguranță, nunta ta este foarte importantă pentru mine iar experiența nunților organizate în trecuta mă ajută sa vin cu cele mai bune soluții pentru tine.
2.Amâni să responsabilizezi pe cineva cu privire la aranjamentele florale, lăsându-le pe ultima suta de metri
Gândește-te câte avantaje ai dacă te interesezi din timp, și studiezi piața înainte de sezonul nunților: de la preturi reduse pentru comenzi rezervate în avans, pană la disponibilitatea celor care lucrează în domeniu, care vor avea mai mult timp să discute în detaliu despre evenimentul tău și să îl planifice optim. In plus, ai timp să primești diferite oferte și să alegi ce te avantajează mai bine.
3.Nu ești dispusă să faci compromisuri, indiferent dacă ideea ta pusa în practică nu ar avea impactul așteptat
Foarte multe variabile contează atunci când dorești un eveniment reușit, iar uneori resursele nu sunt în concordantă cu așteptările. Din punctul de vedere al unui organizator, e foarte greu sa realizezi aranjamente exclusiviste la un buget minim sau să întâlnești clienți care vin cu o idee preconceputa, cu anumite prejudecăți și nu sunt deloc flexibili. Cea mai bună soluție este să ai o imagine conturata asupra a ceea ce-ți dorești, ce vrei să transmiți, ce culori sa combini, ce buget aloci și sa lași pe mâinile organizatorului sa creez restul.
4.Încerci să îți faci singură aranjamentele
La prima vedere pare ușor să alături câteva flori și iți închipui ca va fi foarte simplu să creezi peste noapte câteva aranjamente și mult râvnitul buchet dar, crede-mă, în spate e multa munca și nu o sa faci decât să dai greș și să irosești resurse și timp. Florile trebuie prețuite și prelucrate adecvat, fiecare floare având un tratament specific, ca să arate impecabil în ziua nuntii. Nu faci decât să iți dai bătăi de cap și probabil, dimineață vei ajunge disperată la o florărie. O să acumulezi stres, oboseală și nici nu o să ai parte de economia mult visată.
5.Nu te gândești la proporții
Buchetul tău e foarte important, va fi admirat de toți invitații, apare în toate pozele și mai ales e visat de tine cu mult timp înaintea nuntii, însă, un buchet trebuie să fie proporțional cu dimensiunile tale. Un buchet imens, nu e spectaculos dacă pare că te tine el pe tine, nu tu pe el. Dacă ești miniona și slăbuță, alege un buchet care să se potrivească cu talia ta mică, nu unul care pare să te dărâme. Aceeași situație avem și în cazul mireselor cu forme sau cu rochii voluptoase, stil printesă, pentru care un buchet minuscul va arata ciudat în pozele de după. Buchetul trebuie făcut cu gândul la fiecare mireasa în parte, să fie în concordanta atât cu aspectul fizic cât și cu personalitatea ei, și să se încadreze în întreg universul creat în jurul evenimentului.
6.Nu vezi imaginea de ansamblu al evenimentului
Mirii au tendința de a vedea aranjamentul de pe masă însă nu vizualizează întreaga sală decorată! Proporțiile trebuie respectate și de regulă, sala impune un anumit stil și un anumit gen de aranjamente. După o discuție detaliată despre cum iți dorești să arate sala ta și despre cât iți permite sala respectivă, poți decide împreună cu organizatorul cât de departe pot merge viziunile voastre și în ce măsură sunteți limitați de spațiul de desfășurare al nuntii. Astfel, o nunta la cort permite aranjamente mari, somptuoase, pe suporți înalți; însă o sală mică, cu mese lungi, dreptunghiulare arată mai bine cu aranjamente joase, care sa nu încarce prea mult locația.
7.Acorzi un buget nesemnificativ elementelor florale
Bugetul acordat aranjamentelor florale trebuie stabilit din timp și este vital să fie respectat. Asa ca, e foarte important să comunici și sa ajungi la un punct comun care să îndeplinească așteptările personale dar să se și încadreze în banii alocați decorațiunilor. Știm că noi femeile avem tendința de a cheltui mereu mai mult decât ne propunem însă un soț supărat în prima zi a mariajului sigur nu e un început prea frumos. De aceea cel mai bine e să discutați înainte, să alocați o suma pe care sa nu o depășiți și să căutați cea mai buna soluție pentru evenimentul vostru.
8.Ești neglijentă cu florile în ziua nunții
Am ajuns și în ziua nuntii: iți este livrat un buchet perfect, lucrat cu drag și grijă pentru flori. Ai grija ca pana la momentul începerii ceremoniei acesta să fie hidratat și păstrat la o temperatură de 20-25 de grade, într-un mediu adecvat. Ai grija de el pe cât posibil și vei avea garanția că acel buchet va arăta impecabil nu doar la ședința foto, ci și câteva zile după fericitul eveniment!